Izgled vsake spletne trgovine je zelo pomemben

Ljudje se večinoma zanašamo na naš vid, da ustvarimo mnenje o okolju ter tudi drugih ljudeh. Ta naravni čut pa je še toliko bolj pomemben v digitalni dobi, saj ima prav vsaka oblika pametnih naprav ter spletnih strani svoj pomen. Več kot 70% uporabnikov, ki nakupujejo preko interneta pravi, da jih neprimeren izgled določene strani hitro odvrne. S tem pa se izgublja dobiček mnogih potencialnih poslov. Profesionalna izdelava spletnih strani pa nam zagotovi pozitiven vtis na naključne in redne stranke. Možno pa je tudi posodobiti izgled naše strani, če si jo že lastimo. Posodobitev pa deluje pozitivno za vidnost naše strani preko velikih spletnih iskalnikov, kot tudi naključnih obiskovalcev.

Dober izgled spletne strani privabi veliko ljudi

Naša spletna stran poda prvi vtis o profesionalnosti našega podjetja. Zato je zelo pomembno, da dobro izgleda. S tem je mišljena pravilna razporeditev elementov, barv, tekstovnega in slikovnega materiala ipd. Če je oblika spletne strani zastarelega izgleda, bodo naključni obiskovalci imeli mešane občutke glede poslovanja z nami. To pa odvrne veliko strank od nakupa in od vzpostavitve kontakta. Tukaj pa lahko utrpimo ogromno poslovno škodo. Srečo se vsaka spletna stran lahko posodobi. Tako je možno popolnoma prenoviti njene zastarele elemente in ji osvežiti izgled. 

Profesionalna izdelava spletnih strani
Profesionalna izdelava spletnih strani nam zagotovi pozitiven vtis na naključne in redne stranke.

Profesionalno izdelana spletna stran poveča ugled naše blagovne znamke

Izgled naše spletne trgovine in strani bo v veliki meri odločal o nivoju zaupanja naključnih obiskovalcev. Dandanes je zelo pomembno kakšen vtis pustimo na stranki, saj imamo vedno polno konkurence. Tako mora oblika naše trgovine in strani izstopati. Ljudje so vešči raznolikih podjetij in njihovega načina oglaševanja. Tako poznajo logotipe, slogane, barve in druge podrobnosti številnih blagovnih znamk in podjetij. Zato je izredno pomembno, da oblika spletne strani prikazuje naš poslovni slog s katerim se želimo pokazati svetu. 

Edinstvena oblika raznolikih elementov, izbira primernih barv, ter druge podrobnosti so izredno pomembne za ustvarjanje prepoznavnosti podjetja. To pa zato, ker:

  • Bo naša stran hitro prepoznavna
  • Lažje konkuriramo drugim podjetjem, saj ustvarjamo svojo edinstveno prisotnost na spletu
  • Stranke si lažje zapomnijo profesionalno oblikovane spletne strani, ker so na njih pustile pozitiven vtis
  • Višja uvrščenost v iskalne rezultate po ključnih besedah

Oblika spletne strani pomaga izboljšati SEO optimizacijo

Vsi spletni iskalniki uporabljajo tehnologijo indeksiranja raznovrstnih strani. Njihovo težo oziroma vrednost določijo po:

  • Hitrosti delovanja
  • Povezanosti med članki, produkti, storitvami in drugimi elementi
  • Pravilnem prikazovanju na računalniških zaslonih, tablicah, pametnih telefonih ipd.

Vse zgoraj omenjene kriterije pa je možno doseči, če nam izkušeni mojstri izdelajo stran. Tako poskrbimo za najboljšo uporabniško izkušnjo, kot tudi zadovoljimo vedno strožje kriterije spletnih brskalnikov. S tem pa pridobimo veliko prednosti, saj bodo ljudje lažje našli našo domeno v iskalnih rezultatih po ključnih besedah. Seveda je poleg same oblike strani potrebno za doseganje boljših rezultatov urediti tudi SEO optimizacijo.