Domena tipa .com, .net, .eu, ...

Najuporabnejše tematske domene

Tematske domene so v zadnjih letih v velikem porastu. Pri tem gre za novejše končnice, ki so se pričele pojavljati ob koncu leta 2013. Do danes jih je že več kot tisoč, nekatere so še posebej zanimive in uporabne. Sicer pa se za tematsko domeno odločajo tako posamezniki kot podjetja.

Daleč najbolj priljubljena tematska domena je domena s končnico .TOP. Lahko se uporablja za številne vrste spletnih strani. Uporabna je tudi za predstavitev storitev top visoke kakovosti.

6 top tematskih domen

Eno od njih smo že izpostavili – domena .TOP. Podobno priljubljena je takšna s končnico .STUDIO. Če imate svoj studio, na primer plesni, kozmetični, masažni, frizerski, lepotni, vadbeni, video, arhitekturni, je to odlična izbira za spletno stran. Med množico konkurenčnih podjetij boste zagotovo izstopali.

Če imate v mislih postavitev spletne trgovine za namen angleško govorečemu prebivalstvu, sta končnici .COM ter .NET idealna izbira. Pozornost pa boste še bolj usmerili nase z domeno .SHOP. Obiskovalci spletne strani si bodo spletni naslov vaše prodajalne še hitreje zapomnili. Posledično se bodo pogosteje vračali k vam.

Domena
Domena je vaš spletni naslov preko katerega vas obiskovalci najdejo

Visoko na lestvici priljubljenosti je tudi domena .BLOG. Pogosteje kot podjetja se zanjo odločajo posamezniki. Še posebej tisti, ki se želijo ukvarjati s pisanjem blogov oziroma za svoj že obstoječi blog želijo ustvariti bolj domiselno domeno.

Tematska domena .TECH je dobrodošla za ustanovitelje tehnološko usmerjenih podjetij. Še zlasti mikavna je za novoustanovljena podjetja, ki svoja sredstva zbirajo preko prve javne prodaje žetonov. .AGENCY pa se lahko uporablja za najrazličnejše vrste agencij – izobraževalno, oglaševalsko, svetovalno.

Delitev tematskih domen glede na posamezne dejavnosti

Tematske domenske končnice lahko v skupine smiselno razdelimo tudi glede na opise posameznih interesov, hobijev oziroma dejavnosti. Za potovanja so na primer na voljo .TOURS, .WORLD, .PLACE, .FLIGHTS. Za zabavo .BLOG, .PARTY, .GAMES, .FUN; za hrano in pijačo .PIZZA, .RECIPES, .WINE, .PUB.

Video: .Com, .Co, .Org, .Co.uk, .Net? Oglejte si preden izberete domeno!

Za športne dejavnosti se najpogosteje uporablja domena s končnicami .SKI, .COACH, .FIT, .YOGA; za avtomobilizem .REPAIR, .PARTS, .LIMO, .TIRES; za posel .FINANCE, .COMPANY, .MONEY, .LOAN; za marketing .SHOP, .DEALS, .SOLUTIONS, .BUSINESS.

Navedli smo kar nekaj izjemno priljubljenih tematskih domen. Vsekakor pa je izbire na voljo še veliko več. Za svoj posel ali hobi boste zagotovo našli končnico domene, ki vam bo najbolj po volji.