Katere barve so primerne za določen tiskalnik?

Dandanes je skoraj nepredstavljivo, da si ne bi vsako manjše in večje podjetje ter razni posamezniki lastili vsaj eno tiskalno napravo. Potrebujemo je za izdelovanje dokumentov in drugih pomembnih listin. Moderna računalniška tehnologija pa nam omogoča, da lahko izdelamo sliko ali črnobeli dokument preko pametnega telefona, tablice ali mobilnega omrežja. Zelo priljubljen je toner, ki je ključna komponenta za laserske tiskalne naprave. Seveda pa ga ni mogoče vgraditi v klasične naprave za tiskanje, ki uporabljajo črnilo. To je tudi glavni razlog, da je dobro, če poznamo osnovne razlike med obema omenjenima napravama, saj bomo tako veliko lažje izbrali primerne barve. 

Kako deluje toner?

Uporaba laserskih tiskalnih naprav je vedno bolj priljubljena pri poslovnih in osebnih uporabnikih. Kar je velik povod za njihov nakup je hitrost izdelave dokumentov in dolgotrajno delovanje same naprave. Ne gre pa zanemariti dolgotrajne obstojnosti, ki jo ima posamezni toner, saj se v njem ne nahaja črnila. Tako se ne more posušiti ali drugače izrabiti, če ga dalj časa ne uporabljamo.

Kako deluje laserski ali črnilni toner

Ohišje tonerja je večinoma izdelano iz plastike. V njem pa se nahaja napredni mehanizem, ki podaja barvni prah laserski tiskalni napravi med tiskanjem. Črke, barve, simboli in drugi elementi se zapečejo na papir in nemudoma posušijo. Tako ni možnosti, da bi se toner posušil ali da bi ostanki mokre barve za seboj pustili madeže.

OEM tonerji

Nakup novih barv za naš tiskalnik je neizogiben. Ko se bomo podali v nakup za novimi tonerji, moramo vedeti nekaj ključnih stvari. Prva je ta, da vsak proizvajalec tiskalne naprave izdeluje tudi svoje tonerje. Prepoznamo jih lahko pod oznako OEM, ki je kratica za originalno opremo določenega proizvajalca. 

OEM ali originalni tonerji za tiskalnik so najboljša izbira za uporabnike, ki željo najvišjo zanesljivost in kakovost delovanja. Priporočljivi so tudi za uporabo v novih tiskalnih napravah, ki so pokrite z garancijskim rokom. 

Obnovljeni tonerji za tiskalnik

Obnovljeno opremo za računalnike je mogoče kupiti v obliki različnih komponent. To pa tudi velja za tonerje za tiskalnik obnovljene izvedbe. Predstavljajo najcenejšo in zanesljivo izbiro za uporabnike, ki želijo tiskati na najbolj ugoden način. Pri tem pa ne obremenjujejo naravnih virov, saj ni potrebe po izdelavi ohišja, tiskalnik elementov in drugih delov.

Obnovljeni tonerji za tiskalnik se priporočajo za splošno tiskanje dokumentov in različnih drugih listin. Načeloma ne zagotavljajo visoko-kakovostnega tiska, vendar brez težav z njimi izdelujemo vsakodnevne črnobele ali barvne dokumente.

Klasični Lexmark printer

Veliko poslovnih in osebnih uporabnikov uporablja tiskalne naprave različnih proizvajalcev. Pogosto pa je mogoče opaziti, da je posamezni Lexmark printer izredno popularen. To pa zato, ker je ugoden za nakup in vsebuje bogate funkcije in zmogljivosti. 

kakovostni Lexmark printerji
Veliko poslovnih in osebnih uporabnikov uporablja tiskalne naprave različnih proizvajalcev.

Moderni Lexmark printer je zmožen tiskati zelo kakovostno. Tako nam je omogočeno, da ga uporabljamo za osebne ali profesionalne namene. Sčasoma pa bomo potrebovali kupiti nove črnilne barve.

Na voljo so kartuše Lexmark različnih izvedb. Najbolj popularne so nadomestne izvedbe, saj so cenejše od originalnih. Obenem pa imajo vgrajene različne funkcije, ki nam pomagajo bolje izrabiti tiskalno napravo.

OEM in nadomestne kartuše Lexmark

Praviloma je tako, da vedno ob nakupu vsakega novega tiskalnika zraven dobimo tudi barve. To velja za klasične črnilne in laserske tiskalne naprave. Ko kupimo tiskalnik Lexmark, so zraven že priložene barvne in črnobele črnilne barve. Tako lahko takoj pričnemo z izdelovanjem slik in dokumentov. Pomembno pa je dejstvo, da lahko kupimo tudi nadomestne izvedbe barv za tiskanje, če se po tem pojavi potreba.

OEM kartuše Lexmark so namenjene uporabi med tem, ko je tiskalna naprava še vedno v garanciji. Nato pa lahko pričnemo uporabljati nadomestne izvedbe omenjenih kartuš, ki so cenejše. Če tiskalnik uporabljamo za profesionalne namene izdelave načrtov, fotografij in podobno, se priporoča uporabo OEM barv. To pa zato, ker so kakovostne in imajo zelo razvito servisno mrežo različnih prodajaln.

Laserski tiskalnik Lexmark

Vedno bolj popularne so laserske tiskalne naprave. Ker lahko izdelujejo dokumente in slike izredno hitro, jih je mogoče najti v različnih manjših, srednjih in velikih podjetjih. Moramo se zavedati, da tiskalnik Lexmark laserske izvedbe lahko izdeluje črnobele kopije v vsakem primeru. Bolj napredni modeli pa imajo zmožnost potiska v barvah. 

kupi tiskalnik Lexmark
Vedno bolj popularne so laserske tiskalne naprave.

Laserski barvni tiskalniki Lexmark so namenjeni za osebno in profesionalno uporabo. Za njihovo delovanje pa bomo potrebovali barvo oziroma barvni prah. Zato je pomembno, da se vnaprej posvetujemo glede cene, dobavljivosti in drugih lastnosti barv laserske tiskalne naprave, ki jo nameravamo kupiti.