Prednosti laserskih multifunkcijskih tiskalnikov

Vsi veliki proizvajalci tiskalnikov ponujajo dve različni izvedbi svojih naprav. Te pa so laserski in inkjet ali tiskalniki na črnilo. Obe izvedbi pa sta zelo popularni v izvedbi multufunkcijskih naprav. Temu je tako, saj z njimi lahko tiskamo, preslikamo in kopiramo dokumente. Bolj napredni modeli pa vsebujejo tudi funkcije, ki nam omogočajo pošiljanje dokumentov preko elektronske pošte in faksa. Vse to pa pride prav v domačem in poslovnem okolju. Vedno več uporabnikov pa se zanaša na hitrost izdelave dokumentov in slik, ki jih ponujajo laserski tiskalniki.

Multifunkcijska naprava je izredno priročna

Prednost multifunkcijskih naprav je ta, da so izredno priročne. Tako, ko kupimo omenjeno napravo, morda še ne potrebujemo določenih funkcij, ki nam jih ponuja. Sčasoma pa sigurno pride prav katera od teh funkcij, saj se hitro zgodi, da potrebujemo izdelati kopijo določenega dokumenta, poslati elektronsko pošto s skenirano sliko ipd. Poleg tega ne bomo potrebovali v pisarni dodatnega prostora za namenski skener, saj imamo tiskalnik, ki ima omenjeno funkcijo vgrajeno. S tem pa bomo omejili število naprav v našem delovnem okolju, kar bo zmanjšalo nered in nam povečalo produktivnost.

Multifunkcijska naprava
Multifunkcijska naprava porabi manj električne energije

Laserski tiskalniki so izredno hitri

Dandanes se veliko posameznikov in podjetij odloči za nakup laserske mutlfunkcijske naprave. Glavni razlog za to je zmožnost hitrega izdelovanja dokumentov in slik. Res pa je, da bomo za delovanje laserskega tiskalnika potrebovali toner. Ta ne vsebuje barve v obliki črnila, ampak je napolnjen s posebnim barvnim prahom. 

S tonerji lahko natisnemo veliko večje količine dokumentov kot pa s črnilom. Tako je vzdrževanje samega tiskalnika veliko lažje na dolgi rok. Obenem pa se multifunkcijska naprava zelo hitro ogreje, ko jo prižgemo. To pa nam omogoča, da pričnemo s tiskanjem v nekaj sekundah. Ker omenjen tiskalnik dobesedno zapeče barvni prah na papir, lahko izdela več sto kopij v nekaj minutah.

Tonerji imajo zelo dolgo življenjsko dobo

Velika prednost, ki jo imajo tonerji, je izredno dolga življenjska doba. Ker ne vsebujejo črnila, se njihova sposobnost delovanja ne izrabi ali oslabi. Barvni prah lahko tudi več let ostane v popolnoma delujočem stanju. To pa omogoča, da svojo multifunkcijsko napravo uporabljamo le občasno. Pri tem pa ne bomo potrebovali skrbeti, da se bo barvni prah posušil.

Tonerji
Velika prednost, ki jo imajo tonerji, je izredno dolga življenjska doba.

Tonerji imajo veliko večjo kapaciteto oziroma volumen, če jih primerjamo s kartušami. To pa pomeni, da bomo lahko izdelali zelo veliko količino slik, dokumentov in drugih listin. Res je, da bomo zanj odšteli več, vendar se nam investicija hitro povrne z zmožnostjo izdelave večjih količin kopij.

Multifunkcijski tiskalnik je narejen za preprosto uporabo

Ko bomo povezali svojo multifunkcijsko napravo z namiznim ali prenosnim računalnikom, bo uporaba le te zelo preprosta. Novejši operacijski sistemi že samodejno namestijo zahtevane gonilnike za delovanje. Tako bomo v večini primerov morali samo povezati svoj tiskalnik z omrežjem, ali pa preko USB kabla z računalnikom. Pri tem pa bomo lahko upravljali z napravo preko priložene programske opreme, ki nam bo omogočila, da:

  • Skeniramo dokumente, slike ipd.
  • Nadziramo količino barvnega prahu v tonerju
  • Odpravljamo težave s tiskanjem
  • Nastavljamo lastnosti delovanja naprave, ki zajema spanje, povezljivost z Wi-Fi omrežji, kakovost tiskanja ipd.

Multifunkcijska naprava porabi manj električne energije

Neglede na to, če si lastimo multifunkcijsko napravo, ki uporablja tonerje ali kartuše, bo ta porabila zelo malo električne energije. Temu je tako, saj po določenem času neuporabe preide v stanje pripravljenosti, kjer porabi zanemarljivo malo energije. Ko pa bomo morali kaj natisniti, pa se bo tiskalnik takoj zbudil in bil pripravljen na delo. Poleg tega pa bomo prihranili pri energiji tako, da ne bomo potrebovali več različnih naprav za tiskanje, skeniranje, pošiljanje faksov ipd.

Tonerji imajo veliko večjo kapaciteto
Tonerji imajo veliko večjo kapaciteto oziroma volumen, če jih primerjamo s kartušami.

Tonerje je možno zaslediti v različnih izvedbah

Pri nakupu tonerjev bomo vedno imeli več možne izbire. Pri nakupu same naprave za tiskanje vedno dobimo OEM ali originalni toner. Tega je izdelal proizvajalcev našega tiskalnika in je narejen po najvišjih standardih kvalitete in združljivosti z našo napravo. Seveda pa obstajajo tudi bolj ekonomične izbire, ki pridejo prav uporabnikom, ki veliko tiskajo. Poglejmo si glavne tri izvedbe tonerjev, ki so najbolj razširjene na trgu:

OEM tonerji vsebujejo najboljšo kakovost barvnega prahu

OEM izvedbe tonerjev so namenjene za najboljši izkoristek našega tiskalnika, kar se tiče kvalitete izdelave kopij in življenjske dobe same naprave. Priporočajo se za uporabnike, ki želijo največjo zanesljivost svoje naprave, kot tudi največjo kakovost tiskanja.

Preberite si še naslednji članek: Izgled vsake spletne trgovine je zelo pomemben

Profesionalna izdelava spletnih straninam zagotovi pozitiven vtis na naključne in redne stranke.

Kompatibilni tonerji so namenjeni ekonomičnemu tiskanju

Laserski tiskalniki so izredno učinkoviti pri izdelovanju večjih količin kopij. Pri tem pa se tudi poraba barvnega prahu poveča. Tako morda ni najbolj smiselno uporabljati OEM izvedbe tonerjev, saj so dokaj dražji od drugih modelov. Kompatibilni tonerji so narejeni s strani različnih proizvajalcev, ki jamčijo, da brezhibno delujejo z našim tiskalnikom. Pri tem pa so približno od 30% do 50% cenejši za nakup od originalnih izvedb.

Obnovljeni tonerji so zelo kvalitetni

Obnovljeni tonerji so narejeni iz zavrženih in izrabljenih enot, ki jih je proizvajalec obnovil. Sam toner pa je bil napolnjen z visoko-kakovostno barvo, ki je enako kvalitetna kot originalna. To je bolj ugodna in naravi prijazna rešitev za tiskanje za mnoge osebne in poslovno uporabnike.

Odlično računalniško opremo je možno zaslediti pri podjetju Anni. V ponudbi pa imajo tudi veliko različnih vrst tiskalnikov, kot tudi druge pisarniške opreme in računalnikov za osebno in poslovno rabo.

Preberite si še naslednji članek: Izguba podatkov na trdem disku

Ob okvari samega medija se stvari hitro zapletejo. Tako bomo morda potrebovali reševanje podatkov iz trdega diska.